Un plus de siguranță și eficiență

Cantonul din Aargau își aduce întreaga rețea de drumuri din canton pe ecran

Der infra3DRoad permite Cantonului din Aargau să obțină informații, să geograficeze harta și să măsoare rețeaua de drumuri direct din birou. Serviciul de imagine 3D realizat oferă întreaga rețea de drumuri din Aargau direct in biroul departamentului de inginerie structurală și este de asemenea disponibilă inginerilor externi ca o bază precisă de date pentru dezvoltarea proiectului.

Provocarea

Cantonul din Aargau căuta un mod de a face  verificarile periculoase și consumatoare de timp pe șantierul de drumuri din canton mai sigure și mai eficiente. De asemenea, au dorit ca datele colectate să fie disponibile în orice moment și să faciliteze procesele de lucru.

Informațiile detaliate devin disponibile diferitelor departamente de la locul de muncă, fără a fi nevoie de lucrări pe teren. În plus, datele colectate devin accesibile pentru toți cei din departamentul de inginerie structurală, precum și pentru inginerii externi în scopul planificării proiectelor.

Eficientizeză procesele de lucru în departamentele implicate, simplifică comunicarea și face verificarea periculoasă la fața locului inutilă.

Die Lösung

Vehiculele de măsurare iNovitas au traversat întreaga rețea rutieră a cantonului în numai 10 zile și au generat o copie digitală tridimensională de înaltă rezoluție a întregului spațiu rutier. Cartografia mobilă bazată pe imagini stereo a transformat imaginile prime de aproximativ 1200 de kilometri de drum în date de imagine 3D precise și georeferențiale. Imaginea digitală a rețelei rutiere a fost disponibilă echipei din departamentul de inginerie structurală, precum și tuturor inginerilor implicați în orice moment, direct de la biroul lor prin intermediul unei aplicații Web.

Eficiența manipulării datelor

Datorită cantității mari de date de imagine prime din cartografiere mobilă, iNovitas a dezvoltat un mecanism special de procesare a datelor care transformă imaginile prime colectate în date de imagine 3D georeferențiate. Acestea sunt acum disponibile pentru întregul departament de inginerie structurală pentru utilizarea lor zilnică.

Utilizare flexibilă

Cantonul din Aargau utilizează infra3DRoad pentru o gamă variată de sarcini, cum ar fi verificări virtuale, achiziții de informații pentru sarcini de comunicare, analiza siguranței traficului, precum și crearea de inventar pentru mobilierul stradal. Asta înseamnă:

  • verificări virtuale a rețelei rutiere în scopul întreținerii
  • dezvoltarea măsurilor de planificare și renovare utilizând baza de date 3D
  • planuri de acțiune pentru îmbunătățirea siguranței traficului
  • canal de informații pentru sarcinile de comunicare internă și externă
  • dezvoltarea și urmărirea unui inventar al trecerilor de pietoni
  • Icrearea unui inventar al mobilierului stradal, de ex. Semne de circulație

Concluzie: reducerea costurilor cu 30% și creșterea siguranței

Utilizarea versatilă a serviciului infra3D face ca numeroasele procese de lucru în departamentul de inginerie structurală să fie mai eficiente, de la analiza și crearea inventarului până la planificare și proiectare. Imaginea digitală a spațiului stradal oferă informații suplimentare disponibile în orice moment și este disponibilă pentru toată lumea.

Deoarece necesitatea efectuării de anchete la fața locului este redusă de vehiculul lui iNovitas care traversează întreaga rețea rutieră a cantonului, există economii de timp în acest domeniu, iar siguranța ocupațională este, de asemenea, îmbunătățită.

Thomas Humbel
Cu aplicația Web de la infra3DRoad furnizând datele fundamentale pentru planificarea proiectului, economisirea costurilor este de aproximativ 30%. Pe lângă reducerea cu aproximativ 30% a anchetelor, o valoare adăugată decisivă este furnizată de informațiile suplimentare despre spațiul stradal din imaginile 3D. Și toate acestea cu o siguranță maximă la locul de muncă și fără a influența traficul.
Thomas Humbel, șef de GIS / date de bază, departamentul de inginerie structurală, departamentul pentru clădiri, trafic și mediu, Cantonul din Aargau

Curios? Vrei să colaborăm? Contacteaza-ne!

+41 56 552 05 70

info@inovitas.ch

Studii de caz
Cantonul din Aargau își aduce întreaga rețea de drumuri din canton pe ecran
infra3DCity pentru orașul Berlin
Planuri precise de planificare și planificare pentru Basler & Hofmann AG