Inovare

Acces direct la orașul Zug

Cu infra3DCity, orașul Zug a obținut acces direct la infrastructura orașului. Departamentele de inginerie structurală, de trafic și de inginerie civilă beneficiază de serviciul imagine 3D și de numeroasele aplicații posibile: evaluarea stării drumurilor, crearea unui inventar al mobilierului stradal și colectarea datelor pentru o axă rutieră de referință.

Potrivit motto-ului său "a fi la fața locului fără a fi acolo", infra3DCity permite orașului Zug să realizeze vizualizări virtuale la fața locului și permite specialiștilor externi să utilizeze serviciul de date imagine în aplicațiile lor specializate.

Provocarea

Zug este un mic oraș globalizat din inima Elveției. Aproximativ 28.000 de persoane din 127 de țări locuiesc în centrul orașului elvețian. Terenul orașului este la fel de variat: orașul oferă totul, de la centrul orașului cu un lac, la zonele agricole intinse până la muntele Zugerberg.

Primul pas pentru iNovitas a fost de a realiza infra3DCity cuprinzător și astfel de a călători în spațiul urban eterogen. Serviciul de imagine 3D bazat pe web a fost, ca al doilea pas, extins în jurul axei rutiere disponibile, astfel încât informațiile colectate să poată fi afișate în raport cu această referință. Cartografierea tuturor obiectelor stradale contribuie, de asemenea, la o gestionare reala a lucrărilor de întreținere.

Un proiect de renovare a generat o altă aplicație pentru infra3DCity. Serviciul de imagine 3D georeferențiat va fi utilizat pentru colectarea datelor fundamentale pentru renovarea orasului  istoric Zeughausgasse.

Soluția

Datorită infra3DCity, cheltuielile administrative interne au scăzut în departamentele de inginerie structurală și aprobari proiecte. Departamentele implicate rămân în imagine și sunt capabile să genereze informațiile necesare serviciului imagine 3D. Alți specialiști beneficiază, de asemenea, de aplicatiile simple, virtuale, care le oferă mai multe informații în general.

Serviciul date de imagini fac inutil studiile consumatoare de timp și periculoase, e. Într-un astfel de oraș heterogen, acesta este un beneficiu real.

Zug utilizează infra3DCity într-un mod foarte diversificat: de la managementul lucrărilor de întreținere  la evaluarea condițiilor rutiere, la proiectele de renovare - infra3DCity poate fi aplicat în întregime,crescând eficiența.

 

Punctul de concentrare: extensibilitatea

Pentru orașul Zug am dezvoltat și implementat modulul suplimentar "Managementul excavațiilor rutiere". Acest modul este utilizat pentru a suprapune liniile de utilități în contextul lor real și pentru a coordona toate activitățile asociate prin click pe mouse.

Cooperare îmbunătățită

Deoarece infra3DCity este accesibil prin intermediul aplicației Web în orice moment și din orice loc, toată lumea este ținută la curent. Serviciul permite, de asemenea, utilizarea datelor 3D imade de către specialiști selectați în aplicații specializate. Aceasta simplifică comunicarea și, prin urmare, îmbunătățește cooperarea.

În concluzie: Zug este mereu la fața locului, fără a fi acolo

Folosind infra3DCity, orașul Zug poate efectua verificări virtuale despre diverse zone ale orașului din birou. Aceasta face activitatea mai multor departamente ale consiliilor orășenești mult mai eficientă. De asemenea, serviciul permite specialiștilor selectați să utilizeze serviciul de date imagine în propriile aplicații de specialitate, astfel încât aceștia să aibă întotdeauna cele mai bune informații.

Karl Linggi
Vizualizarea spațiului stradal în aplicația Web reduce costurile de înregistrare a mobilierului stradal și de monitorizare a condițiilor rutiere cu aproximativ 30-50%. De asemenea, aproximativ 30% din toate verificările se pot face practic, ceea ce economisește o cantitate foarte mare de timp. În toate domeniile, infra3DCity poate îmbunătăți considerabil comunicarea și cooperarea. Vom coopera din nou în viitorul apropiat!
Karl Linggi, inginer oraș, șef de inginerie civilă pentru orașul Zug

Curios? Vrei să colaborăm? Contacteaza-ne!

+41 56 552 05 70

info@inovitas.ch

Studii de caz
Cantonul din Aargau își aduce întreaga rețea de drumuri din canton pe ecran
infra3DCity pentru orașul Berlin
Planuri precise de planificare și planificare pentru Basler & Hofmann AG