Eficient pentru registrul rutier

infra3DCity pentru orașul Berlin

infra3DCity a creat o bază de date inteligentă pentru o cartografiere eficientă a unui cadastru rutier cuprinzător și cuprinzător, precum și o evaluare vizuală și metrologică a condițiilor rutiere. În plus, serviciul infra3DCity oferit permite angajaților din orașul Berlin accesul zilnic la spațiul urban stradal din fiecare stație de lucru. Acest lucru face posibilă simplificarea unei game largi de procese de lucru în jurul infrastructurii și eficientizarea acestora.

Provocarea

Departamentul de Senat al orașului Berlin dorește să înființeze un cadastru rutier vast și cuprinzător și să utilizeze viitoarele procese legate de infrastructura rutieră. Cadastrul rutier necesar include un catalog de obiecte de date extrem de detaliate și o evaluare a stării drumurilor metrologice și vizuale. În plus, din datele colectate ar trebui să se deducă o rețea pietonală rutabilă, cu ajutorul căreia persoanele cu deficiențe de vedere se pot mișca liber în oraș în viitor. Toate datele colectate vor fi apoi integrate în sistemul de gestionare a traficului existent și în plus documentate în formă de imagine.

Soluția

Ca urmare a deciziei de a utiliza serviciul infra3D, rețeaua rutieră de 2.400 de kilometri pe lungime a fost înregistrată de vehiculele de măsurare iNovitas în toamna anului 2014 și primăvara anului 2015. Imensa cantitate de date prime de imagini a fost transformată ulterior în imagini 3D inteligente și de înaltă rezoluție georeferențiate , care pot fi utilizate eficient prin intermediul serviciului infra3DCity.

Datorită stării puternice a semnalului GNSS în canionele stradale din Berlin, a fost elaborată o metodă care permite montarea retrospectivă a datelor de imagine pentru a controla punctele furnizate de datele de imagine aeriene. Astfel, imaginile 3D ar putea fi georeferențiate cu o precizie de 10 cm mai bună la nivel național. În cele din urmă, toate plăcuțele de înmatriculare și persoanele au fost detectate automat și pixelate în imagini. Pe baza serviciului infra3DCity au fost realizate următoarele evaluări:

  • Colectarea unui set de date extinse de inventar în funcție de un catalog de obiecte definite cu 80 de tipuri de obiecte. Datorită plug-in-ului infra3D MicroStation, lucrările de cartografiere ample au fost realizate eficient.
  • Determinarea stării metrologice și vizuale a drumurilor în conformitate cu ZEB sau E EMI 2009 din scanările de profile înregistrate în plus și imaginile 3D de înaltă rezoluție.
  • Crearea unei rețele de rutare pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

 

Concluzia: beneficii masive în viața de zi cu zi

În plus, serviciul infra3DCity construit al orașului Berlin oferă mult mai mult decât un cadastru rutier eficient. În viitor, toți angajații orașului, precum și planificatorii externi și inginerii vor putea accesa spațiul stradal virtual în fiecare zi la locul de muncă și sunt bine informați în orice moment.

 

Curios? Vrei să colaborăm? Contacteaza-ne!

+41 56 552 05 70

info@inovitas.ch

Studii de caz
Cantonul din Aargau își aduce întreaga rețea de drumuri din canton pe ecran
infra3DCity pentru orașul Berlin
Planuri precise de planificare și planificare pentru Basler & Hofmann AG