Proiectarea și planificarea exactă

Fundații de proiectare și planificare exacte pentru ingineria Geomatică și pentru topografia orașului Zurich (GeoZ)

Pentru departamentul de inginerie și supraveghere Geomatică a orașului Zurich (GeoZ), iNovitas a utilizat maparea mobilă pe bază de imagini stereo pentru a digitaliza rețeaua rutieră în cadrul parametrilor proiectului.Prime date colectate au fost prelucrate ca o bază de date inteligentă pentru imagini 3D, care este disponibilă pentru evaluarea prin infrastructură. Cu aplicația Web infra3D, GeoZ ar putea digitaliza punctele de teren și locația foarte simplu și eficient, transformându-le într-un model detaliat de teren digital cu un plan de localizare.

Provocarea

Căile obișnuite fac munca de măsurare convențională consumatoare de timp și periculoasă. Măsurile de siguranță cuprinzătoare, precum restricțiile, sunt, de asemenea,la costuri mari și împiedică traficul normal. Din acest motiv, Geomatic Engineering + surveying  pentru orașul Zurich (GeoZ) căuta o modalitate de a colecta informații spațiale din spațiul stradal rapid, în siguranță și eficient. 

Procesul ulterior de planificare a proiectului necesită un nivel ridicat de precizie geometrică pentru evaluările necesare.

Soluția

Um möglichst zeitnahe virtuelle Feldbegehungen und Auswertungen im Projekperimeter zu ermöglichen, realisierte iNovitas im Auftrag von GeoZ einen infra3DEngineering. Das betroffene Strassennetz wurde hierfür mit Stereobildbasiertem Mobile Mapping digitalisiert und zu einem hochaufgelösten 3D-Abbild verarbeitet. Dank zusätzlichen Passpunkten im Projektperimeter konnte die aufbereitete 3D-Bilddatenbasis auch in den hohen Häuserschluchten einfach und effizient im geforderten Genauigkeitsbereich referenziert werden.

Găzduită în cloud, harta digitală este disponibilă atât pentru administrație, cât și pentru ingineri și planificatori externi, în orice moment și din orice locație.

Un model detaliat de teren cu aplicația Web infra3D

Cu ajutorul aplicației Web, GeoZ a creat un model de teren detaliat al spațiului stradal folosind măsurători manuale ale distanțelor în combinație cu un cloud de puncte RGB de înaltă rezoluție derivat din baza de date imagine. Sunt identificate diverse obiecte în spațiul stradal și cartografiate în scopuri de planificare.

În concluzie: rezultă beneficii masive pentru munca de zi cu zi

infra3Engineering este folosită într-un mod versatil de către GeoZ: sondaje de teren virtuale, determinarea distanțelor, masele de suprafață, cartografierea bunurilor stradale și suprapunerea poziționată corect a geodatelor existente. Serviciul aduce spațiul stradal direct biroului administrației, precum și inginerilor și planificatorilor externi. Asta înseamnă economii de timp și costuri pentru GeoZ. Infrastructura infra3D, în combinație cu evaluările efectuate în mod eficient, creează baza ideală pentru procesul complex de planificare a unei noi linii de cale ferată în orașul Zürich.

Roman Wolf
Serviciul infra3D este extrem de benefic pentru munca noastră zilnică: datele de imagine 3D ne oferă informații și măsurători detaliate direct în birou. Așadar, am putea realiza proiectul în 30% din timpul pe care l-ar fi avut altfel și cu o economie de 60% a costurilor, respectând normele de protecție a muncii și fără a perturba traficul.
Roman Wolf,manager de proiect pentru Geomatic, Geomatik-Ing. MSc ETH, pat. Ing.-geometru

Curios? Vrei să colaborăm? Contacteaza-ne!

+41 56 552 05 70

info@inovitas.ch

Studii de caz
Cantonul din Aargau își aduce întreaga rețea de drumuri din canton pe ecran
infra3DCity pentru orașul Berlin
Planuri precise de planificare și planificare pentru Basler & Hofmann AG