Principii generale de planificare

Planuri precise de planificare și planificare pentru Basler & Hofmann AG

Ca bază pentru inventar, o secțiune din Oberlandautobahn A53 a fost comandată de biroul de inginerie Basler & Hofmann din Zurich. În loc de metode convenționale de măsurare,serviciul nostru infra3DS a fost folosit pentru a înregistra marcaje rutiere, semne, guri de vizitare, sisteme de reținere, borduri, garduri, linii de rulare etc. Imaginile de înaltă rezoluție, tridimensionale au fost georeferențiate digital in birou și extrase în formatele necesare pentru prelucrarea ulterioară.

Provocarea

Lucrările de inspecție convenționale sunt foarte periculoase și consumatoare de timp și costisitoare pe o astfel de stradă aglomerată. Din acest motiv, astăzi sunt necesare metode de măsurare și evaluare, care reduc la minimum controalele de teren, asigură precizia ridicată a măsurătorilor și acoperă în totalitate spațiul rutier cât mai mult posibil. În plus, datele factuale colectate ar trebui să fie documentate în mod transparent, iar situația digitizată ar trebui să fie ușor comunicată și verificată.

Soluția

Cu ajutorul tehnologiei inovatoare, stereo, de captare mobilă, iNovitas a navigat pe rutele necesare într-un timp foarte scurt, a pregătit datele de imagine brute și le-a făcut disponibile prin intermediul infrastructurii infra3D. Autostrada a fost condusa în ambele direcții pentru a digitaliza și cartografia pe larg coridorul rutier al drumului național cu mai multe benzi. Utilizând puncte de control suplimentare, întreaga bază de date 3D a fost făcută cu o precizie absolută de 1-2 cm în cadrul de referință dat. Aplicatia web infra3D a permis apoi firmei de inginerie Basler & Hofmann să digitizeze eficient toate seturile de geodate necesare prin ingineria infra3D. Nu numai că munca a fost  efectuată eficient, în siguranță , infra3D fiind, disponibilă tuturor participanților la proiect în orice moment.

 

Concluzia clientului: avantaje masive în viața de zi cu zi

infra3DEngineering este utilizat în mai multe moduri de către consultanții de inginerie Basler & Hofmann: inspecții virtuale pe câmp, determinarea distanțelor și a zonelor libere , cartografierea obiectelor de inventar, precum și amestecarea corectă pozițională a geodatelor existente. Serviciul aduce spațiul de stradă direct la birourile inginerilor și planificatorilor. Astfel veți economisi timp și bani pentru Basler & Hofmann AG.

Lukas Rüdin
Prin trecerea de la înregistrările de teren la birou, modelele digitale de teren pot fi generate în siguranță, eficient și convenabil. Datorită dublului drive, am avut o perspectivă asupra fiecărui colț al autostrăzii și am reușit să efectuăm evaluarea pe clientul web fără probleme. Abilitatea de a controla și măsura fiecare punct de înregistrare direct în imagine cu ajutorul browserului web este unic. Accesul facil la imaginile georeferențiate nu este doar un mare avantaj pentru inspectorii noștri, ci și pentru toți cei implicați în proiect și, în cele din urmă, decisiv pentru acceptarea unor astfel de proiecte.
Lukas Rüdin, manager de proiect Basler & Hofmann AG

Curios? Vrei să colaborăm? Contacteaza-ne!

+41 56 552 05 70

info@inovitas.ch

Studii de caz
Cantonul din Aargau își aduce întreaga rețea de drumuri din canton pe ecran
infra3DCity pentru orașul Berlin
Planuri precise de planificare și planificare pentru Basler & Hofmann AG